Työ opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtajana alkaa - JEE!

Share |

Maanantai 21.5.2018 klo 22:51


Valtuuston tämän illan päätöksellä aloitan Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtajana.Olen erittäin iloinen uudesta tehtävästä. No aivan uusihan se ei ole, koska samaista lautakuntaa johdin vuosina 2008-2012.

Illan keskustelun pohjalta on odotettavissa entistä vilkkaampaa keskustelua erityisesti koulutilojen osalta. Muutamia huomioita tämän illan koulutilakysymyksiin liittyen:
- Olarin lukion luonteva sijoituspaikka on Otaniemi, jotta yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa on nykyistä tiiviimpää. Myös Pohjois-Tapiolan lukio on järkevää sijoittaa Otaniemeen.
- Matinkylän lukion sijoituspaikan osalta olisin jättänyt mielelläni eri sijoitusvaihtoehdot avoimeksi. Selvää on, että Matinkylän lukion tilat tulee olla käytössä vuonna 2022, mutta Tynnyripuisto, kauppakeskuksen kupeessa - onko se paras sijoituspaikka lukiolle? Minusta painopiste pitää olla mahdollisimman laajassa ja laadukkaassa opetustarjonnassa ei hulppeissa 45 miljoonaa euroa maksavissa tiloissa.
- Jupperin osalta olin varautunut esittämään toivomuksen, mutta puheenjohtaja katsoi, että toivomukset koskien Jupperin koulua ei sisälly otsikon alle. Jupperin koulu edellyttää pikaisia korjaustoimia ja akuutit korjaustoimet on aloitettava heti. Näitä vanhoja huonokuntoisia kouluja, joiden peruskorjausaste todennäköisesti on hyvin korkea, ei kannata korjata vaan järkevämpää on toteuttaa kokonaan uusi rakennus. Tämä myös Jupperin kohdalla.
- Tila- ja asuntojaoston varapuheenjohtajana olen huomannut, kuinka isojen haasteiden parissa tilapuolen virkamiehistö painii yrittäen löytää mahdollisimman fiksuja ratkaisuja mm. koulutilaongelmiin. Valtuutetuilta toivon rakentavampaa tapaa ratkoa tilaongelmia. Syyttely ja sättiminen, jota nyt monelta poliitikoilta lähinnä kuulee, ei oikein johda kuntalaisia parhaiten palvelevaan lopputulemaan.

Aamulla HUS:n hallituksessa Jorvin osalta saimme elinkeinopoliittisen selvityksen. Jorvi on profiloitu siinä läntisenä akuuttisairaalana.  Lisäksi HUS:n hallitus hyväksyi K-leikkausosaston (42 milj.) hankesuunnitelma (2019-23). Se on odotettu kehittämishanke ja merkityksellinen muun muassa laboratoriopalveluiden kasvun osalta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini