Lautakuntailta päättyi sirkkapatukkaan

Share |

Keskiviikko 21.11.2018 klo 21:30


Sivistystoimenjohtaja Aulis Pitkälän viimeinen opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokous jää monella tavalla mieleen.

Päätimme, että Haukilahden lukion jää pysyväisluonteisesti Otaniemeen. Haukilahden lukio on toiminut syksystä 2016 alkaen Otaniemen yliopistokampuksella ja osallistunut Koulu Palveluna –konseptin (School as a Service) kokeiluun. Kokeiluhanke on ollut määräaikainen ja yhteinen Aalto yliopiston kanssa.

Lautakunta päätti, että Otaniemen lukioita kehitetään osana Espoon lukioverkon moninaisuutta siten, että niiden elinvoimaisuutta ja profiloitumista tuetaan.

Nuorisovaltuusto on esittänyt huolensa heikkouksista yhteisöllisyyden muodostumisessa uudenlaisissa toimintakehyksissä ja siitä syystä Henna Kajava teki asiassa esityksen. Toin kokouksessa esiin, etten itse ilmiötä tunnistanut lainkaan vieraillessani Haukilahden lukiossa. Päin vastoin lukion yhteisöllisyys nousi nimenomaan erittäin hyvänä ja tiiviinä esiin keskusteluissamme oppilaskunnan puheenjohtajan kanssa. Tuskin missään koulussa voidaan välttyä yksittäistapauksilta ja kaikissa espoolaisissa koulussa on tärkeää tehdä työtä yksinäisyyden ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Onko tämä klausuuli siis jatkossa syytä lisätä koskemaan jokaista espoolaista koulua…

Lisäksi päätimme, että Olarin ja Pohjois-Tapiolan lukioista 1.8.2019 muodostettavan lukion nimeksi tulee Otaniemen lukio.

Suomenkielisen varhaiskasvatuksen osavuosikatsaus toi esiin sen, että tammi - lokakuussa 2018 varhaiskasvatuksessa on ollut 337 lasta enemmän kuin vuoden 2017 tammi - lokakuussa. Kasvu on kohdistunut kunnallisiin ja yksityisen hoidon tuen päiväkoteihin. Henkilöstön rekrytoinnissa on ollut haasteita koko vuoden ajan. Erityisesti sijaisuuksia sekä osittain myös vakinaisia tehtäviä on ollut vaikea täyttää.

Yksityinen perhepäivähoito on hyvä ajatus lisätä hoitopaikkoja erityisesti pienille lapsille. Tämä malli on syytä selvittää.  Malli on käytössä Jyväskylässä ja Oulussa. Näistä lautakunnalle tuodaan selvitys.

Suomenkielisen opetuksen osavuosikatsaus kertoo, että perusopetuksessa on 797 oppilasta enemmän kuin viime syksynä. Erityisoppilaiden määrä on lisääntynyt 183 oppilaalla. Lukion opiskelijamäärä kasvoi tänä syksynä 200 opiskelijalla.

Valtuustokauden tavoite Koulut kuntoon on erittäin keskeinen suomenkieliselle opetukselle. Tällä hetkellä koulun peruskorjauksen tai sisäilman takia väistössä omasta koulurakennuksestaan on noin 3700 oppilasta ja opiskelijaa.

Päätimme myös autismin opetuksen lakkauttamisesta Mankkaan ja Niittykummun kouluissa. Opetus siirtyy Sepon alakoulusta ja Pohjois-Tapiolan yläkoulusta muodostettavaan uuteen yhtenäiseen peruskouluun. Nykyisten koulurakennusten tilalle on tarkoitus tulla korvaava uudisrakennus, jonka valmistuminen ajoittuu tämän hetken arvion mukaan vuoteen 2022 tai 2023.

Lautakunta kiitti sivistystoimenjohtaja Aulis Pitkälää hyvästä yhteistyöstä ja toivotti hänelle hyviä eläkepäiviä. Auliksella on pitkä, monipuolinen ja merkityksellinen ura koulutuksen kentällä.

Kokous päättyi Bugman`s bestillen lahjaan - tänä iltana maistellaan sirkkapatukkaa.

 


 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini