Pohjois-Tapiolan koulu

Share |

Perjantai 13.12.2019


Vuoden viimeinen opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokous pidettiin poikkeuksellisesti Pohjois-Tapiolan koulussa, koska koulutilojen kunto on herättänyt huolta. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtajana päätin marraskuun kokouksen yhteydessä, että pidämme koulun tiloissa vuoden viimeisen lautakunnankokouksen ja sitä edeltävän keskustelutilaisuuden, johon kutsutaan myös tila-ja asuntojaoston jäsenet sekä ala- ja yläkoulun rehtorit.

Alustavan päätöksen mukaan sekä alakoulu että yläkoulu toimivat Pohjois-Tapiolan koulun tiloissa syksyyn 2022 saakka, jolloin Pohjois-Tapiolan uusi koulurakennus valmistuu. Kuitenkin aluehallintovirasto (AVI) 5.12.2019 päivätyssä tarkastuskertomuksessaan on todennut, ettei oppilasmäärän kasvattamista Pohjois-Tapiolan koulun kiinteistössä voida suositella. Näin ollen sivistystoimi ja tilapalvelut ovat käynnistäneet yhdessä valmistelun, jolla tähdätään siihen, ettei oppilasmäärä kiinteistössä kasvaisi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Pohjois-Tapiolan koulun opetuksen siirtämistä valmistellaan pois Pohjois-Tapiolan tiloista. Eri tilavaihtoehtoja selvitetään parhaillaan. Ratkaisu asiassa pyritään tekemään ennen joulua.

Sepon alakoulun osalta on ehdottoman selvää, että Pohjois-Tapiolan tilojen pitää olla terveet ja turvalliset, ennen kuin alakoululaiset sinne siirtyvät väistöön.  Mikäli näin ei ole, alakoululaisille täytyy osoittaa korvaavat tilat. Sepon koulun siirtoa lykätään hieman, jotta voidaan varmistua tilojen kunnosta. Kiitän yhteydenotoista ja samalla muistutan, että tilojen kunnosta vastaa Tilapalvelukeskus.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini