Jorvin apteekki on avannut ovensa

Share |

Maanantai 24.2.2020 klo 19:40


Tänään oli ilo ja kunnia olla leikkaamassa Jorvin apteekin avausnauhaa. Kun saimme tiedon, että Jorvin apteekki viimein avaa ovensa ja apteekkiin on löytynyt apteekkari, olin huojentunut.

Avajaiskutsussa minulta toivottiin puheenvuoroa. Olemme yhdessä valtuutettu Leena Luhtasen kanssa ajaneet Jorviin apteekkia. Ajatus apteekista Jorvin alueelle sai alkunsa alkuvuodesta 2016, kun minua pyydettiin kirjoittamaan puheenvuoro Hus:n hallituksen jäsenenä Husariin. Päätin kirjoittaa teemalla ”Lisää palvelua sairaala-alueelle” seuraavasti:

”Kun Jorvin sairaalan uusi päivystysrakennus aukaisi ovensa, muistui mieleeni joulunaika noin parikymmentä vuotta sitten. Korvatulehdusta potevan pienen poikani kanssa odotin lääkärille pääsyä.  Kolkossa odotustilassa, muovituolilla itkevä lapsi sylissä vierähti tunti, jos toinenkin. Lähtö lääkäriin oli käynyt nopeasti, enkä tullut ajatelleeksi, että nälkä pääsisi yllättämään sekä lapsen että äidin. Harmitti, etten ymmärtänyt ottaa evästä mukaan. Päätä alkoi jyskyttää, eikä särkylääkettäkään löytynyt käsilaukun pohjalta. Kun lääkäri viimein oli tutkinut pojan ja määrännyt lääkkeet, matka jatkui Mannerheimintielle Yliopiston Apteekkiin. Pääkaupunkiseudun ainoa apteekki, joka oli auki yöaikaan!

Tammikuun lopussa Jorvin aikuisten ja lasten päivystykset siirtyivät viihtyisämpiin, turvallisempiin ja suurempiin tiloihin. Jorvin peruskorjaus jatkuu ja lisäksi naapuriin nousee uusi Espoon sairaala tämän vuoden loppupuolella. Jotain on kuitenkin jäänyt uupumaan, edelleenkään ei Jorvinmäellä ole apteekkia.

Sairaala-alueiden suunnittelussa tulisi jo lähtökohtaisesti huomioida kokonaisvaltaisemmin asiakkaiden tarpeet. Potilaiden, heidän läheisten kuin henkilöstökin viihtyvyyttä lisää, jos läheltä löytyy pieni apteekki, kauppa, kahvila ja vaikkapa kauneushoitola sekä parturi-kampaamo. Sairaalassa harva vierailee mielellään, eikö olisi hienoa tehdä kokemuksesta mahdollisimman miellyttävä?”

Tuolloin vuonna 2016 istuimme molemmat Leenan kanssa sekä Espoon valtuustossa että Hus:n hallituksessa. Käsittelimme Hus:n hallituksen kokouksessa Jorvin peruskorjaushanketta, jonka aikana sujautin toisella puolella pöytää istuvalle Leenalle kysymyksen ”Lähdetäänkö ajamaan Jorviin apteekkia?”. Jätimme aloitteet Jorviin sijoitettavasta apteekista sekä Hus:n hallituksessa, että Espoon kaupunginvaltuustossa. Kyllä kannatti. Perusturvajohtaja Juha Metso ryhtyi toimeen ja teki valtavan työn, että apteekki saatiin.

Sydämelliset onnen toivotukset uudelle apteekille ja apteekkari Anssi Pulkkiselle!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini