Toipilaana

Share |

Lauantai 27.3.2021 klo 12:07


Nyt, kun olen reilun viikon sairastanut koronaa, ajattelin hieman turhautuneena jakaa muutamia mietteitä

1.      Kun viimein maahan saatiin aikamoisen hankintasotkun seurauksena maskeja, miksi ihmeessä niiden käyttöä julkisissa sisätiloissa ei asetettu sakon uhalla pakolliseksi? Nyt vasta vuoden kuluttua tätä edes harkitaan.

2.     Rajat vuotavat edelleen, mutta hallitus haluaa rajoittaa liikkumista maan sisällä. Eikö olisi maan edun mukaista, että jo lähtömaassa matkustajan tulee osoittaa olevansa koronanegatiivinen tai rokotettu? Onneksi edes Finnair vaatii testitodistusta.

3.     Ulkomailta kotiin palaavilta edellytettävä karanteenia.

4.     Koronarokotteita olemme joutuneet odottamaan kohtuuttoman kauan. Suomella on valmiudet olla omavarainen myös testausten ja rokotteiden osalta. Eikö tuotekehitysrahaa olisi kannattanut suunnata siihen suuntaan?

5.     Rokotteet tulee jakaa ensin riskiryhmiin kuuluville ja terveydenhuollon henkilöstölle. Sen jälkeen niille ryhmille, jotka joutuvat työnsä puolesta olemaan ihmiskontakteissa eikä etätyömahdollisuutta ole.

6.     Tartuntatautiketjujen jäljittäminen. Jos kaksi viikkoa sitten olen saanut tartunnan ja viikon sairastanut, on hyödytöntä ilmoittaa minulle tässä vaiheessa, että olen altistunut koronalle. Resurssit menevät soittamiseen, kun pitäisi rokottaa ihmisiä.

7.     Ovatkohan koronarahat yrityksille jakautuneet reilusti? Tuliko tuettua yrityksiä, jotka työllistävät? Hallituksen linjauksin ruokaravintolat joutuivat sulkemaan ovensa, kulttuuritoimijat perumaan lähes kaikki tilaisuutensa ja valtaosa pienyrittäjistä kamppailee edelleen olemassaolostaan.

8.     Lasten ja nuorten hyvinvoinnin kannalta tärkeät harrastusmahdollisuudet evättiin samaan aikaan, kun kaljakuppilat saivat pitää ovensa avoinna.

9.     Missä on suunnitelma koronan jälkeiselle ajalle? Onko hallituksella selkeä näkemys ja uskottava toimenpideohjelma, miten maa saadaan terveelle pohjalle? Minusta tämä keskustelu on jäänyt käymättä.

Nyt olisi viimein aika hyödyntää monialaista asiantuntijaryhmää ja esittää konkreettisia toimia tämän hetkisen jahkailun sijaan.

Lopuksi haluan esittää kiitokset terveydenhuollon henkilökunnalle ja Espoon tartuntatautiyksikön osaajille. Tuntuu hyvältä, että huolehditte.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini