Lautakunta päätti mm. Niipperin liikuntatilasta ja Aarnivalkean kahdesta ekaluokasta

Share |

Torstai 22.4.2021 klo 8:29


Tämän opetus ja varhaiskasvatuslautakunnan kausi on päättymässä, mutta asiat ovat painavia.  Eilinen kokous venyi myöhään iltaan. Päätimme muun muassa Niipperin koulun hankesuunnitelmasta. Niipperiin on tulossa siirtokelpoinen liikuntasali, mikä on erittäin odotettu ja mielenkiintoinen hanke.

Lisäksi päätimme, ettei taiteen perusopetuksen oppilaitoksille ja muille taiteen perusopetuksen oppilaitoksille vuodelle 2022 myönnettyjä toiminta-avustuksia peritä takaisin, mikäli avustusperiaatteiden noudattamatta jättäminen johtuu koronaviruksen vuoksi opetus- ja harrastustoiminnalle asetetuista virallisista rajoituksista.

Päätimme myös lukuvuoden 2021-2022 yleisopetuksen ensimmäisen vuosiluokan enimmäisoppilasmäärät kouluittain sekä vuosiluokille 1-6 perustettavat erityisluokat ja perusopetukseen valmistavat luokat. Paljon keskustelua aiheuttanut Aarnivalkean koulu saa säilyttää kaksi ensimmäistä luokkaa. Tämä oli esittelijän muutoesitys ja päätettiin yksimielisesti.

Lautakunta edellyttää, että jatkossa oppilaspaikoista päätettäessä lautakunnalle tuodaan tieto lähikoulutoiveista. Lautakunta pitää tärkeänä, että perheiden toiveet huomioidaan koulupaikkaa osoitettaessa.

Tiistilän koulun perusopetuksen siirto väistötiloihin jätettiin pöydälle. Haluamme kuulla tilapalvelut liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtisen näkemyksen väistötilakysymyksiin.

Lisäksi päätimme siirtää 2-luokkalaisten hakuaikaa iltapäivätoimintaan.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta on esittänyt lisätalousarviota opetukseen sekä 2-luokkalaisten iltapäivätoimintaan. Koska valtuusto ei ole vielä asiaa käsitellyt, lautakunta esittää 2-luokkalaisten iltapäivätoimintaan hakuajan siirtämistä päivämäärälle 10.6.2021.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini