Espoonlahden terveyspalvelut terveysaseman peruskorjauksen aikana

Share |

Torstai 27.5.2021 klo 12:54


Näin vaalien alla minulta on kysytty Espoonlahden terveyspalvelujen järjestämistä Espoonlahden terveysaseman remontin aikana. Olen keskustellut asiasta sosiaali- ja terveystoimenjohtaja Sanna Svahnin kanssa ja esittänyt toiveen, että espoonlahtelaiset saavat edes osan palveluista omalla alueella esimerkiksi Lippulaivan yhteyteen sijoitettavasta palvelupisteestä. Suur-Leppävaaran alueella on selvitetty ns. liikkuvien palvelujen mahdollisuus. Samaan ideaa voisi soveltaa myös Suur-Espoonlahden alueella.

Jätimme valtuutettu Paula Viljakaisen kanssa valtuustokysymyksen valtuustossa 12.5. Toivottavati saamme vielä tämän valtuuston aikana asian käsiteltäväksemme.

Valtuustokysymys

Espoonlahden terveysasema on ollut keväästä 2020 sattuneen vesivahingon vuoksi osittaisessa käyttökiellossa. Tämä on heikentänyt merkittävästi terveyspalvelujen saantia koronan aiheuttaman hoitoviiveen lisäksi. Espoossa hoitoon pääsy terveyspalveluihin ja varsinkin suun terveydenhoitoon on jo ennen koronaakin ollut osin haastavaa.

Tilojen peruskorjauksen on suunniteltu alkavan vuonna 2022. Remontoidut tilat voitaisiin ottaa käyttöön vuonna 2024. Tänä aikana espoonlahtelaisten terveyspalvelut mahdollisesti siirrettäisiinn Matinkylään, joko Ison Omenan terveysasemalle tai Oma lääkärisi Matinkylä-terveysasemalle. On lisäksi kaavailtu, että palveluita voisi siirtyä väistötiloihin Matinkylän vanhalle terveysasemalle. On kysyttävä, olisiko vanha terveysasema oikea vaihtoehto, koska sieltä aikanaan siirrettiin pois Matinkylän terveyspalvelut sisäilmaongelmien vuoksi? Lisäksi Espoonlahdesta ei olisi suoraa julkisen liikenteen yhteyttä Matinkylän vanhalle terveysasemalle. Väistötilojen pitäisi olla hyvien kulkuyhteyksien päässä, mielellään omalla Espoonlahden suuralueella.

Me allekirjoittaneet valtuutetut kysymme seuraavaa:

  1. Miten espoonlahtelaisten terveyspalvelut turvataan Espoonlahden terveysaseman peruskorjauksen aikana?
  2. Onko Matinkylän vanhan terveysaseman sisäilmaongelmat korjattu?
  3. Voitaisiinko Sitran kehittämää terveyskioski-mallia kokeilla Espoonlahden ostoskeskuksissa peruskorjauksen aikana?
  4. Voitaisiinko Espoonlahden terveyspalveluissa lisätä palvelusetelin käyttöä ja ostopalveluja?

 

       Espoossa 12.5.2020

       Paula Viljakainen     Marika Niemi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini