Opetuksesta ei saa säästää ja tokaluokkalaisten iltapäiväkerhotoiminta on turvattava!

Share |

Torstai 3.6.2021 klo 15:54


Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti 3.3. esittää lisätalousarviota Kokoomusryhmän aloitteesta. Lautakunta totesi, että vallitsevassa maailmanlaajuisessa koronapandemiatilanteessa, jossa opetustoimen on kurottava umpeen mittavaa oppimisen vajetta, ei ole mahdollista kohdistaa säästötoimia opetukseen. Vuosi lapsen ja nuoren elämässä on pitkä. Korona ei ole vain terveydellinen ongelma, vaan se on myös sosiaalinen ja taloudellinen ongelma! Tämän ongelman korjaamiseen menee kauan, eikä sitä korjata säästämällä opetuksesta.

Ylimääräisiä kustannuksia aiheuttavat myös psyykkisen pahoinvoinnin hoito, toisen asteen maksuttomuus ja tilakustannusten nousu. Lisäpaineita aiheuttaa mahdollinen päätös sote-maakuntauudistuksesta, joka tulee viemään kunnan rahoituspohjan lisäksi kuraattorit ja psykologit kauaksi koulun arjesta.

Olemme esittäneet lisätalousarviota opetustoimeen: suomenkieliseen perusopetukseen 2,9 milj. euroa sekä lukiokoulutukseen 700 000 euroa. Lisäksi tulee varmistaa tokaluokkalaisten iltapäivätoiminnan jatkuminen. Pienet koululaiset tarvitsevat turvallisen iltapäivän.

Espoon Kokoomuksen lautakuntaryhmä edellyttää lisärahoitusta opetukseen ja tokaluokkalaisten iltapäiväkerhotoiminnan jatkumiseen.

Marika Niemi 

Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan pj.

Tuomas Aho

Erika Granfelt

Jarmo Nieminen

Joel Vanhanen

Elina Wanne

Julkaistu Länsiväylässä 29.5.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini