Viihtyisä, turvallinen ja taloudellisestikin terve Espoo

Share |

Lauantai 12.6.2021 klo 9:16


Moni äänestäjä on kysynyt minulta, mitä mieltä olen Espoon kaupunkikuvasta. Aamulla lukiessani Länsiväylä-lehden tekemää Martin "Iso-Masa" Saarikankaan haastattelua, huomaan olevani hänen kanssaan samaa mieltä. Espoota ei tule rakentaa kopioimalla Helsingin urbaania kaupunkikuvaa. Helsingin helmet sijaitsevat siellä missä kaunis vanha kaupunki huokuu historiaa eri aikakausilta sulassa sovussa. Espoolla ei ole tarjota samaa. On tunnettava syyt, miksi espoolaisuus vetää puoleensa ja pyrittävä vastaamaan asukkaiden tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla, tervelle taloudelliselle pohjalle rakentaen.

Miksi minä olen viihtynyt Espoossa senkin jälkeen, kun muutin pois lapsuudenkodistani? Siitä syystä, että Espoo on viihtyisä, peruspalvelut ovat lähellä ja elinympäristö tuntuu turvalliselta. Minulle viihtyisyys ja vehreys ovat tärkeitä kriteereitä asuinympäristöä valittaessa. Espoon kaupunkipuistot tarjoavat mahdollisuuden olla lähellä luontoa, merellisyys ja saaristo ruokkivat mielenrauhaa.

Kuntapoliitikan alkuaikoinani 1990-luvun alussa, Espoo päätti rakentaa metron. Vastustin metron tuloa, koska näin ongelmia, joita se toisi mukanaan. Ja näin kävikin; Kiireellä rakennettua, liian tiivistä kaupunkikuvaa, aikaisempaa pidempiä joukkoliikenteen matka-aikoja, useita vaihtoja kulkuvälineestä toiseen, sekä erittäin, erittäin kalliin investoinnin.  Metro rasittaa kaupungin kassaa vielä vuosikymmeniä. En pidä ajatuksesta, että joukkoliikenneväline sanelee, mitä ja minne rakennetaan. Nyt, kun metro kuitenkin tulee, täytyy katsoa eteenpäin, eli sitä mitä se mahdollistaa. Minusta metron varrelle tulee varata tilaa palveluille ja yrityksille. Espoon on nostettava työpaikkaomavaraisuusastetta, jotta jatkossakin Espoo on kaupunki, jossa espoolaisten on hyvä elää, asua, yrittää ja tehdä työtä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini