Valtuusto päätti Kiviruukin osayleiskaavasta

Share |

Tiistai 1.3.2022 klo 9:18


Kiviruukin osayleiskaavaluonnokseen kohdistuvassa kritiikissä kyse ei ole siitä, että alueelle rakennetaan vaan siitä mitä rakennetaan, minne rakennetaan ja miten rakennetaan. Itselleni on ollut suuri pettymys, että ennen kuntavaaleja julkisuudessakin esitetyt suuret suunnitelmat ja hienot ajatukset alueen monipuoliseksi kehittämiseksi, ovat jääneet vain tyhjiksi puheiksi.

Alueen osayleiskaavoituksen painopiste tulisi ehdottomasti olla työpaikojen luomisessa ja palveluiden järjestämisessä. Esitetyssä osayleiskaavassa menetämme keskeisen alueen, johon voisi keskittää laajalti niitä toimintoja, joita koko läntinen Espoo kipeästi kaipaa - menestyviä yrityksiä ja palveluita. Vain yritysten myötä on mahdollisuus kasvattaa verotuloja. Hyvät valtuutetut, nukkumalähiöitä meillä Espoossa on aivan riittävästi.  Kasvun ja oppimisen lautakunnan puheenjohtajan ominaisuudessa on ollut hämmentävää, kuinka ison työn takana on ollut saada läpi esitys lukiosta, vaikka lukiopaikoista on huutava pula ja Espoon yhteislyseon lukio on vailla pysyviä opetustiloja.

Viikko sitten virkamies-esittelyssä kävi ilmi, että alueen liikennesuunnitteluun ei ole riittävällä huolellisuudella paneuduttu vaan oletetaan 9 000 uuden asukkaan ja 3 000 työpaikkaliikkujan odotetaan liikkuvan ainoastaan metrolla. Epärealistinen ajatus! Kaavoitettaessa uusia alueita, tulisi kyetä tarkastelemaan huomattavasti laajemmin alueellisia tarpeita.

Tein seuraavat esitykset, jotka kaikki hyväksyttiin yksimielisesti:

7.3 muutosesitys: Osayleiskaavamerkinnät ja määräykset: Poistetaan kaavamääräyksistä kohdasta PY Julkisten palvelujen ja hallinnon alue lause: ”Alueelle voidaan lisäksi sijoittaa asumista”.

7.7 Valtuusto toivoo, että ennen asemakaavoituksen aloittamista alueelle tehdään kattava liikennesuunnitelma.

7.17 Valtuusto toivoo, että asemakaavoitusvaiheessa huolehditaan lukion sijoittumisen mahdollisuudesta Kiviruukin osayleiskaava-alueelle.

7.9 Valtuusto toivoo, että asemakaavoitusvaiheessa tulee kiinnittää erityistä huomiota alueen viihtyisän kaupunkikuvan toteuttamiseen ja olemassa olevan pientaloalueen rajaamiseen viher-/puistoistutuksin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini