Pääkaupunkiseudulle tarvitaan Itämeri-lukio

Share |

Torstai 9.6.2022 klo 11:03


Itämeri on helmi, joka on turvattava tuleville sukupolville. Sen merkitys Suomelle on mittaamaton ja arvo tulisi huomioida entistä painokkaammin myös koulutuksessa.

Espoolla on Itämeren rantaviivaa lähes 6o km. Helsingin rantaviivan pituus on 130 km ja Kirkkonummella merellistä rantaviivaa on peräti 145 km.

Itämeren suojelun puolesta tehdään arvokasta työtä useiden tahojen, mm. John Nurmisen säätiön, toimesta sekä hankkeiden kautta. Itämeren suojeluun liittyvä osaaminen olisi tärkeää siirtää uusille sukupolville. On myös paljon hyödyntämätöntä potentiaalia Itämeren suojelemiseksi sekä matkailuelinkeinon kehittämiseksi.

Itämeri-lukion opetussuunnitelman painotus tulee olla Itämeren suojelussa ja saariston palvelutarjonnan kehittämisessä.  Eri oppilaitosten välinen yhteistyö niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin mahdollistaa laajan ja monipuolisen kurssitarjonnan.

Espoossa valtuusto on juuri päättänyt Kiviruukin osayleiskaavasta. Alueelle on tavoitteena saada ainutlaatuinen bio- ja kiertotalouden innovaatiokeskus Cleantech Garden, joka mahdollistaa tieteen, tutkimuksen, yritysten ja oppilaitosten yhteistyön. Espoonlahti on mitä mainioin sijainti Itämeri-lukiolle.

Marika Räf (kok)

Espoon kasvun ja oppimisen lautakunnan pj.

(julkaistu LV080622 sekä HS 190522)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini